Presentatie boek Weg van Oolde

Weg van Oolde. Zo heet het boek met werk van H.W. Heuvel (1864-1926), dat op vrijdag 3 september verschijnt. Via deze site wordt er binnenkort meer informatie over gegeven. Ook over de mogelijkheid hoe u deze bijzondere bijeenkomst zelf bij kunt wonen. Vanwege de coronamaatregelen is op dit moment nog niet precies aan te geven hoe de presentatie tijdens een bijeenkomst in Gelselaar die vrijdagmiddag precies zal verlopen.

U kunt aanmelden voor deze presentatie via de Contact pagina. De aanmelding is onder voorbehoud van de maximale aantallen bezoekers en last-minute coronabeleid wijzigingen.

In de voorbereiding op de presentatie trok de redactie zaterdag 10 juli 2021 even naar Oolde. Anderhalf jaar na de heruitgave (met uitvoerige toelichtingen) van Heuvels meesterwerk Oud-Achterhoeksch Boerenleven onder de titel ‘Oolde, mijn Oolde‘ verschijnt zo dit tweede deel in een reeks van drie. Meester (onderwijzer, streekhistoricus en volkskundige) Heuvel beschrijft hierin zijn ‘vormende jaren’, tussen zijn veertiende en zijn zevenentwintigste levensjaar, het jaar van zijn huwelijk. Hij was toen net schoolhoofd in Gelselaar. Meer informatie over dit nieuwe boek en hoe het wordt gepresenteerd volgt, onder andere via de site van de naar hem genoemde studiekring (https://studiekringmeesterheuvel.wordpress.com).


Omslag van Weg van Oolde

Deze uitgave is verzorgd door Leo van Dijk, Arend Heideman, René Nijhof, Willem Ouweneel (hoofdredactie), Tonny Roeterdink en Gerda Stokreef-Braakman.

Lees hier het persbericht van Uitgeverij Aspekt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.