Zeer geslaagde boekpresentatie

Heerlijk, Heuvel. Vandaag in Gelselaar. Hier werd een nieuw boek gepresenteerd met veel onbekend werk van hem: Weg van Oolde. Feest dus rond deze grote Achterhoekse schrijver, die ook schoolhoofd is geweest in dit dorp (van 1890-1901) en hier begon te schrijven. Ter ere vooral van hem kreeg Gelselaar in 2009 ook een kunstwerk van zijn drie schrijvende meesters.

De boekpresentatie vond plaats in zaal Florijn en in de kerk van Gelselaar en werd via een livestream direct uitgezonden. En iedereen kan ook achteraf nog nagenieten via https://www.youtube.com/watch?v=J6C9f4JQdZQ. Ben Wagenvoort uit Eefde ontving in de kerk uit handen van hoofdredacteur Willem Ouweneel het eerste exemplaar van het boek. Wagenvoort was via de Studiekring H.W. Heuvel tot voor kort nauw betrokken bij de (her)uitgave van Heuvels werk.

Bij de presentatie werden ook twee boeiende voordrachten gehouden. Studiekringvoorzitter René Nijhof vertelde over de jeugd en jonge jaren van Heuvel en hoofdredacteur Willem Ouweneel over de dorpsschoolmeester. ‘Weg van Oolde’ (ISBN 9789464247596) wordt uitgegeven door Uitgeverij Aspekt, is verkrijgbaar in de boekhandel en kost € 29,95.

Hoofdredacteur Willem Ouweneel (links) overhandigt het eerste exemplaar aan oud-lid Ben Wagenvoort
Advertentie

2 gedachten over “Zeer geslaagde boekpresentatie”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.