Actueel – December 2017

Op boerderij de Levenkamp bij Laren is vorige week zaterdag het boek van onze studiekring gepresenteerd. Met een tweetal lezingen Ben Wagenvoort en André van Gessel), gedichten (Aad Eerland), een nieuw lied over/van Heuvel (via deze link op youtube te zien en te horen  https://www.youtube.com/watch?v=ZNnU0R7KI3Y ) die steeds zeer verhelderend met elkaar werden verbonden door inleidende woorden van onze voorzitter en gastheer op deze middag, René Nijhof.

Ben Wagenvoort over belangrijke personen in ‘het Oud-Achterhoeks Boerenleven’


Onderwijl leest Aad Eerland enkele gedichten, geïnspireerd op Heuvel


André van Gessel over het heimwee van Heuvel

Het is een prachtig boekwerk geworden, waarvan de eerste twee exemplaren werden aangeboden aan de oprichter van onze studiekring, Derk Jansen, en aan de huidige bewoners van de Levenkamp, die zeer gastvrij hun woonkamer, de vroeger deel, beschikbaar hadden gesteld.

Derk Jansen krijgt eerste exemplaar uit handen van voorzitter René Nijhof


Naast een zeer gevarieerde inhoud, met allerlei nieuwe inzichten en invalshoeken, heeft Loek Kemming gezorgd voor een stijlvolle en oogstrelende vormgeving. Na het symposium, dat we rond leven en werk van meester Heuvel in Gelselaar hebben georganiseerd, is dit weer een product van de studiekring waar we trots op mogen zijn. Met dank aan de financiële hulp van verschillende Stichtingen, met name de mr. H.J.Steenbergenstichting en de Heuvelstichting, mogen hier worden genoemd.
Volgend jaar, op zaterdag 20 januari, komt de studiekring weer bij elkaar en gaan we nadenken over een volgend project, waarmee we opnieuw in de voetsporen van het leven en werk van meester Heuvel hopen te kunnen treden. Want er is daarin nog genoeg te ontdekken, wat ook in onze tijd nog van waarde kan zijn.