Archief Heuvel

Hier vindt u een (voorlopige) inventaris van het archief van meester H.W.  Heuvel, die is samengesteld door Lijda en Gerrit van den Bremen, Ben van Dijk, Harmke Hek, Johan Onstenk en Lies Onstenk-Bark.

Het meeste daarvan is te vinden in het archief van ECAL (o.a. ECAL 0345, 0345-1 en 0345-2). Het bestaat uit meer dan 400 omslagen, stukken en losse vellen met aantekeningen, manuscripten, studies, lijsten van gelezen boeken, samenvattingen daarvan, brieven enz, enz. Met de hieronder getoonde links kunt u direct in de betreffende archieftoegangen zoeken naar de relevante inventarisnummers.

Dit archief is nog lang niet volledig nagespeurd. Het geeft voor de geïnteresseerde lezer en onderzoeker nog genoeg mogelijkheden om meer achtergronden van het werk en leven van Heuvel te leren kennen.
Ook wat betreft ongepubliceerd werk van Heuvel, bevat dit archief nog een schat aan materiaal.

Een (ander) deel van het archief van Heuvel b.v. zijn dagboeken, bevindt zich op verschillende plekken en deels nog bij te familie zelf. Streven is om in de komende tijd dit (digitaal) in kaart te brengen en tot een compleet overzicht te komen.

N.B. We zijn nog steeds op zoek naar originele krantenartikelen, boekjes of verhalen over/van Heuvel. Mocht u wat ter beschikking willen stellen (om te digitaliseren) dan kunt u contact met ons opnemen via knop Contact.

Archief van en over Hendrik Willem Heuvel

ECAL 0345 Meester H.W. Heuvelstichting te Borculo

ECAL 0345-1 Meester H.W. Heuvelstichting te Borculo

ECAL 0345-2 Meester H.W. Heuvelstichting, 1883-1918

Het archief van Hendrik Odink bevat ook talloze verwijzingen naar Heuvel. Gebruik in onderstaande archieftoegangen de zoektekst “Heuvel” om een lijst met relevante inventarisnummers te krijgen.

ECAL 0049 H. Odink, Eibergen, Bibliotheek, 19e en 20e eeuw

ECAL 0049-1 H. Odink, Eibergen, 19e en 20 eeuw

ECAL 1090 Hendrik Odink, streekhistoricus en folklorist te Eibergen, 1741-1973Advertentie