Presentatie Borculo succesvol!

Het uitbrengen van de Oolde-trilogie had wel wat voeten in de aarde. Nadat in 2020 de boekpresentatie van Oolde mijn Oolde bij Huis Oolde niet kon doorgaan vanwege corona, was er in 2021 slechts een beperkte presentatie voor genodigden mogelijk van Weg van Oolde in de kerk van Gelselaar. Maar gelukkig: in 2020 waren er geen restricties bij de presentatie van Een nieuw Oolde in de kerk van Borculo. Ruim 45 personen woonden dit bij op 22 oktober 2022. En velen maakten van de gelegenheid gebruik het nieuwe boek aan te schaffen.

Voorzitter René Nijhof opende de presentatie. Na een korte uitleg van het proces rond het derde boek introduceerde hij de sprekers.

Hoofdredacteur Willem Ouweneel nam via foto’s (afkomstig uit het boek) ons langs enkele kenmerkende plekken, die Hendrik Willem Heuvel in zijn verhalen beschreef. Dat beperkte zich allerminst tot Borculo alleen, want Heuvel schreef vaak en veel, ook over plekken verder van ‘huis’.


Het eerste exemplaar werd door René Nijhof (rechts) uitgereikt aan Willem Ouweneel

Het eerste exemplaar werd vervolgens door René Nijhof uitgereikt aan Willem Ouweneel, die in 3 jaar tijd zijn redactieleden (in willekeurige volgorde) Arend Heideman, Leo van Dijk, Gerda Stokreef-Braakman, Ben van Dijk, René Nijhof en Tonny Roeterdink motiveerde om vele duizenden voetnoten aan de drie boeken toe te voegen. Ook werden toegiften geschreven als bepaalde onderwerpen over wat uitdieping vroegen.


Ben van Dijk vertelt levendig over Heuvel in Borculo

Daarna kreeg Ben van Dijk het woord. Hij begon de rondleiding even buiten Borculo en daarna in de stad zelf. Hij besprak ook aan de hand van foto’s diverse locaties, die vaak met een Heuvel anekdote werden vergezeld. Zijn eigen vader had nog bij Heuvel in de klas gezeten en Ben kende ook veel familieverhalen vanwege zijn talloze ontmoeten met de afstammelingen van Heuvel. Zijn grote kennis was onmisbaar, zeker voor dit derde boek.


Herdenkingsbord Heuvel in de Joriskerk Borculo

Ouweneel vertelde trouwens ook dat enkele hoofdstukken moesten worden weggelaten omdat anders het derde boek te dik zou worden. Maar niet getreurd: er zijn concrete plannen voor een vierde boek, al zal dit dan buiten de trilogie vallen. Er is namelijk nog genoeg ongepubliceerd werk van Heuvel dat de moeite waard is.

De verkoopprijs van Een nieuw Oolde bedraagt € 32,95 en het ISBN-nummer is 978946462877.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.